Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром

 

 

Складники:

1 морква велика
1 склянка борошна
3 ст. л. цукру
2 ст. л. олії оливкової

2 гілочки свіжого чебрецю
60 г смаженого фундука
7 г сухих дріжджів
сіль
12 скибочок пармської шинки
чебрець
сіль, перець чорний
олія рослинна
6 маленьких круглих м'яких козячих сирів (порційних)
мука

Готуємо

Моркву натираєм на дрібній тертці. Фундук для тіста змелюєм в кавомолці або комбайні . Просіваєм борошно разом з дріжджами в миску. Додаєм моркву, 2 ст. л. масла, цукор, горіхи мелені , трохи менше 1 ч. л. солі та листочки чебрецю. Замішуєм тісто, вливаючи потроху теплу воду (орієнтовно 100 мл), до створення досить густої консистенції.

Накриваєм миску з тістом рушником і ставимо в тепле місце для підйому на 1 годину або поки тісто не збільшиться вдвічі.
Змащуєм рослинним маслом і посипаєм борошном форму для кексу об'ємом 0,5 л та викладаєм в неї тісто. Змащуєм маслом його поверхню, робимо кілька косих надрізів та ставимо в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 45 хв. На дно духовки ставимо невелику форму, наповнену водою.
Остужуємо хліб на решітці. Обертаєм кожен сир двома скибочками шинки і ставимо на 3 хв. в гарячу духовку. Перед подачею ріжемо хліб, гарячий сир посипаєм чебрецем і розкладаєм по тарілках.

Теги: Як приготувати Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром  , як готувати Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром, Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром приготування, спосіб приготування Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром, смачний Морквяний хліб з чебрецем і козячим сиром