Закуска з оселедця з яблуками і сметаною

 

 

Складники

500 г слабосолене філе оселедця
250 г сметани жирної
1 велика біла цибуля
1 зелене яблуко

сік і цедра половини невеличкого лимона
1-3 ст. л. гірчиці
сіль, перець мелений чорний
молоко (по необхідності)
чорний хліб для подачі

Готуємо

Крок 1

Оселедець пробуєм - якщо солоний, то вимочуєм в молоці, від 30 хв. до 4 г. Потім обсушуєм паперовими рушниками і нарізаєм маленькими, зручними для їжі шматками.
Крок 2

Очищуєм яблуко від шкірки і серцевини, нарізаєм м'якоть якомога більш тоншою соломинкою. Поливаєм яблуко половиною лимонного соку, присипаєм цедрою і перемішуєм.
Крок 3

Очищуєм цибулю, розрізаєм вздовж на четвертинки, далі нарізаєм поперек як можна тонше. Поливаєм лимонним соком, солемо і мнемо руками.
Крок 4

Змішуєм сметану з гірчицею за смаком, солемо і перчимо, збиваєм. Додаєм в сметану яблука та цибулю, акуратно перемішуєм. Даєм постояти 15 хв.
Крок 5

Кладемо оселедець в суміш сметани, яблук та цибулі, акуратно перемішуєм, накриваєм і даєм настоятися в холодильнику не менш ніж 1 г.
Крок 6

Перед подачею підсмажуєм шматки чорного хліба в тостері чи в духовці. Викладаєм на теплі тости холодну закуску з оселедця, подаємо негайно.

Теги: Як приготувати Закуску з оселедця з яблуками і сметаною  , як готувати Закуску з оселедця з яблуками і сметаною, Закуска з оселедця з яблуками і сметаною приготування, спосіб приготування Закуски з оселедця з яблуками і сметаною, смачна Закуска з оселедця з яблуками і сметаною