Картопля, запечена з м'ясом

 

 

ІНГРЕДІЄНТИ
8 великих картоплин
400 г м'якоті свинини з жирком
200-300 г м'якоті яловичини
200-250 г жирної сметани

1 велика цибулина
2 ст. л. смальцю (топленого свинячого сала)
сіль, чорний перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Картоплю за бажанням очистіть або залиште в шкірці, ретельно помивши щіткою. Покладіть картоплю в широку каструлю, залийте окропом так, щоб вода ледь покривала картоплини. Доведіть на середньому вогні до кипіння, посоліть, зваріть під кришкою в мундирі до напівготовності, приблизно 10 хв.
Крок 2

Поки картопля вариться, свинину і яловичину порубаєте важким ножем у фарш або пропустіть через м'ясорубку.
Крок 3

Цибулю дрібно наріжте. У сковороді розігрійте смалець, обсмажте цибулю на середньому вогні до м'якості, 5 хв. Остудіть і змішайте з м'ясним фаршем.
Крок 4

Злийте воду з картоплі, трохи остудіть картоплини і розріжте уздовж навпіл. Гострою ложкою вийміть м'якоть так, щоб з кожної половини картоплини вийшов «човник» зі стінками товщиною приблизно 1 см.
Крок 5

Невелику частину (приблизно чверть) вийнятої м'якоті дуже дрібно порубати і додайте у фарш. Посоліть фарш і поперчіть за смаком. Начиньте фаршем картопляні «човники» і змастіть сметаною.
Крок 6

Покладіть фаршировану картоплю на деко і поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 25-30 хв. Раз на 7-10 хв. змащуйте картоплю сметаною. Подавайте гарячим.

теги: Як приготувати Картоплю, запечену з м'ясом  , як готувати Картоплю, запечену з м'ясом, Картопля, запечена з м'ясом приготування, спосіб приготування Картоплі, запеченої з м'ясом, смачна Картопля, запечена з м'ясом