Тепла картопляна закуска з соусом з йогурту

 

 

Складові:
гірчиця зерниста - 1 ст. л.
сироп кленовий чи рідкий мед - 1 ч. л.
дрібна молода картопля - 500 г
мариновані огірки хрусткі - 2-3 шт. середнього розміру

йогурт натуральний - 300 мл
кріп - 1 маленький пучок
зелена цибулька - 1 пучок
сіль

Готуємо

Йогурт викладаєм в застелений декількома шарами марлі друшляк, кінці марлі зв'язуєм зверху та підвішуєм утворений «мішечок» над мискою на 1 годину, для того щоб стекла зайва рідина. Картоплю шкребем ножем чи просто вимиваєм щіткою та, не розрізаючи, заливаєм киплячою водою так, щоб вона ледь-ледь покривала картоплини, варимо до готовності. Для соусу дрібно нарізаєм зелень та мариновані огірки. Гірчицю розтераєм з кленовим сиропом чи з медом. Змішуєм підготовлений йогурт з гірчицею, додаєм зелень та огірки, солемо. Зливаєм з картоплі воду, злегка підсушуєм в каструлі на невеликому вогні, струшуючи при тому. Потім розрізаєм кожну картоплину навпіл та, поки картопля гаряча, заливаєм соусом.

Теги: Як приготувати Теплу картопляну закуску з соусом з йогурту  , як готувати Теплу картопляну закуску з соусом з йогурту, Тепла картопляна закуска з соусом з йогурту приготування, спосіб приготування Теплої картопляної закуски з соусом з йогурту, смачна Тепла картопляна закуска з соусом з йогурту