Як приготувати яйця в червоному вині

 

СКЛАДОВІ
яйця - 2 шт.
салат листя романо - 50 г
хліб медовий - 20 г
вино червоне напівсолодке - 200 г
вершкове масло - 30 г
сир Шавро - 15 г
кріп - 5 г
цукор - 20 г
сіль, перець за смаком


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Для приготування яйця-пашот в кипляче червоне вино додати пару крапель столового оцту, для кращого згортання білка, розмішати, зробити воронку, заварювати близько хвилини. Потім розбити яйце і варити 4 хвилини у вині.
крок 2

Листя салату бланшувати в киплячій воді 10 секунд, потім обсмажити на сковороді на вершковому маслі 30 секунд.
крок 3

50 г червоного вина випарити, додати чайну ложку цукру, випарити і затягнути вершковим маслом для отримання однорідної консистенції.
крок 4

На тарілку на листи салату романо викласти яйця, полити, зверху прикрасити соусом і викласти кнелями з сиру Шавро. Зверху декорувати скоринкою медового хліба і кропом.

Теги: як готувати яйця в червоному вині, смачні яйця, як варити яйця, як зварити яйця, як смажити яйця, яйця з вином, рецепт приготування яєць, домашні яйця, кулінарні рецепти на foodlove.com.ua