Карамелізований паштет з качиної печінки

 

СКЛАДОВІ
куряча печінка - 1 кг
цибуля шалот - 400 г
масло вершкове - 100 г
сіль, перець - за смаком
мускатний горіх - 2 г
вершки 33% - 350 мл
французький багет - 1 шт.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1
Обсмажити печінку на сковороді у вершковому маслі на середньому вогні, додати дрібно різану цибулю шалот, тушкувати 10-15 хв.
крок 2
Влити в сковороду вершки, додати спеції, довести до готовності (печінка повинна бути ніжною).
крок 3
Викласти печінку в блендер і подрібнити до однорідної маси 2-4 хв. Викласти в дрібне сито і протерти.
крок 4
Викласти паштет у вогнетривкий посуд, посипати цукровою пудрою і обпалити пальником до карамельного кольору. При необхідності обпалити двічі, щоб досягти потрібного кольору і карамельної скоринки.
крок 5
Французький багет розрізати на часточки і обсмажити 1-2 хв. на пательні. Паштет подавати разом з грінками.

Теги: карамельний паштет з качиної печінки, паштет з качки, як приготувати паштет дома, як готувати паштет з качки, рецепт паштету з качки, кулінарні рецепти на foodlove, фудлав