Рулет з маком

 

СКЛАДОВІ
мак - 600 г
молоко - 500 мл
цукор - 200 г
борошно - 500 г
сіль - 1 ч. л.
цукор - 40 г
сухих дріжджів - 14 г
вершкове масло - 40 г
молоко - 300 мл
Жовток яєчний - 2 шт.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

У каструлю всипати борошно. Додати сіль, цукор, дріжджі. Влити 300 м молока і перемішати. Як тільки рідина вбереться, додати розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Тісто має бути однорідним і гладким, можна додати борошна для досягнення ідеальної консистенції. Накрити каструлю кришкою і поставити в тепле місце на 1 годину.
крок 2

Готуємо Мак: У каструлю висипати весь мак і залити великою кількістю води, довести до кипіння, далі варимо ще 10 хвилин. Воду злити, а мак залити гарячим молоком 500 мл., Повернути на вогонь і варити ще 10 хвилин. Далі повністю остудити. Додати цукор 200гр. і подрібнити в блендері. Додати 1 яєчний білок і дрібку солі, добре перемішати. Начинка готова.
крок 3

Тісто має збільшиться в два рази. Посипати поверхню борошном. Розділити наше тісто на дві рівні частини (на два рулети). Розкачати одну частину прямокутником розміром 30 на 49 см. Розподілити нашу начинку. Скрутити Рулет. Деко змастити маслом і розстелити папір для випічки. Укласти наш рулет на деко. Змастити поверхню рулету 1 жовтком (розведеним з 1 чайної ложки води). Випікати при 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Теж саме зробити з другою частиною тіста.

Теги: як спекти рулет з маком, рецепт рулета з маком, домашній рулет з маком, як приготувати рулет з маком, солодкий рулет з маком, кулінарні рецепти українською на foodlove.com.ua