Яблучна піца

 

 

Складники:
Для начинки:
2 яблука
1 ст. л. цедри лимонної
2 ст. л. варення абрикосового

пудра цукрова
Для тіста:

1 склянка борошна
0,25 ч. л. солі
1 ч. Л. дріжджів сухих
0,3 склянки підігрітої води
0,25 склянки молока
1 ст. л. олії оливкової

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Молоко заздалегідь нагріваєм до кімнатної температури. Переливаєм у велику миску, додаєм теплу воду, сіль та сухі дріжджі. Всипаєм просіяне борошно та перемішуєм. Додаєм олію оливкову .
Крок 2

Тісто ретельно вимішуєм, накриваєм плівкою та ставимо в тепле місце на 35-40 хв. Якщо тісто вийшло недостатньо еластичним, тоді додаєм ще трішки олії оливкової .
Крок 3

Яблука вимиваєм, обсушуєм та нарізаєм тонкими кружками. Дуже акуратно видаляєм серцевину.
Крок 4

Тісто обминаєм та перекладаєм на присипану борошном робочу поверхню. Ще раз вимішуєм та за допомогою качалки розкочуєм в коржик, діаметр якого повинен бути значно більшим діаметру форми для випічки. Швидко перекладаєм корж на форму. Коли через декілька секунд тісто буде стискатися, закріплюєм його краї за розміром форми, щільно притиснувши їх обома руками. Щоби під час випічки тісто не піднімалося та не виштовхувало начинку, зробимо на його поверхні декілька проколів ножем чи виделкою.
Крок 5
По колу укладаєм на тісто яблука, залишивши по краях тіста при цьому вільними приблизно 1,5 -2 см. Даєм постояти 10 хв.
Крок 6

Присипаєм піцу цедрою лимонною та промазуєм трішки підігрітим сиропом від абрикосового варення. Кладемо на яблука декілька абрикосів з варення. Запікаєм при 200 ° С 10 хв.

Теги: Як приготувати яблучна піца , як готувати яблучна піца, яблучна піца приготування, спосіб приготування яблучна піца,смачна мяблучна піца