Яблучні оладки з ванільним кремом

 

 

Складники:
125 г борошна
2 середні яблука
сік половинки лимона
2 яйця

250 мл молока

125 мл вершків жирних
1/3 склянки цукру
1/2 склянки цукру ванільного
цедра 1 лимона
3 жовтки
2 ст. л. крохмалю картопляного
сіль

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Для крему молоко доведимо до кипіння, додаєм 2 ст. л. звичайного та весь цукор ванільний , помішуючи, розчиняєм його. Додаєм подрібнену цедру та дрібку солі. Збиваєм жовтки для крему з цукром, всипаєм просіяний крохмаль та перемішуєм з гарячим молоком, постійно помішуючи, 2-3 хв. Повністю остуджуєм.
Крок 2

Для оладок яблука очищуєм від шкірки, спеціальним ножем видаляєм з цілих яблук серцевину та нарізуєм їх кружками товщиною 1 см. Змочуєм гуртки соком лимона.
Крок 3

Відокремлюєм білки від жовтків. Жовтки збиваєм із звичайним цукром, додаєм ванільний цукор та масло оливкове . Вмішуєм борошно та молоко, солемо. Збиваєм білки в міцну піну та порціями, акуратно заважаючи лопаткою знизу до гори, додаєм їх в тісто.
Крок 4

Розігріваєм масло для фритюру на середньому вогні. Занурюєм яблучні гуртки в тісто та смажимо їх в олії з обох боків до золотого відтінку, 2-4 хв. Готові оладки викладаєм на паперові рушники. Посипаєм оладки цукром та корицею.
Крок 5

Збиваєм холодні вершки в пишну піну та акуратно змішуєм їх з остившим кремом. Подаєм яблучні оладки гарячими, з холодним кремом.

Теги: Як приготувати яблучні оладки з ванільним кремом , як готувати яблучні оладки з ванільним кремом, яблучні оладки з ванільним кремом приготування, спосіб приготування яблучні оладки з ванільним кремом,смачні яблучні оладки з ванільним кремом