Шопський салат

 

 

Складники:
огірки - 100 г
оцет
бринза болгарська - 50 г
олія оливкова

цибуля ріпчаста - 50 г
петрушка - 10 г
перці солодкі - 50 г
помідори - 100 г
олія рослинна

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перці вимиваєм та добре обсушуєм. Товстостінну сковорідку з антипригарним покриттям ставимо на сильний вогонь, викладаєм перці та притиснувши їх кришкою, запікаєм до потемніння і обвуглювання шкурки з усіх боків. Перекладаєм перці в поліетиленовий пакет та щільно його зав'язуєм. Залишаєм перці на 3-5 хвилин, потім очищуєм від шкірки та насіння, та нарізаєм кубиками.

Інші овочі теж нарізаєм кубиками, листя петрушки подрібнюєм. Бринзу натераєм.

Складаєм овочі у великий салатник та перемішуєм, додавши оливкову олію та кілька крапель оцту за смаком. Потім розкладаєм салат в порційні тарілки, зверху рясно присипаєм натертою бринзою.

Теги: Як приготувати шопський салат  , як готувати шопський салат, шопський салат приготування, спосіб приготування шопський салат, смачний шопський салат