Салат з куркою та моцарелою

 

 

Складники:
200 г вареної курки
200 г моцарелла «боккончіні» (моцарелла у вигляді маленьких кульок)
пучок салату ромен
2 великих солодких перця

1 стакан оливок
6 шматочків білого хліба чи чіабатти
2 ст. л. олії оливкової
сіль
Для заправки:
1/4 склянки червоного винного оцту
2 ч. л. гірчиці
1 цибуля шалот чи половина маленької цибулі
6 ст. л. олії оливкової
1/8 ч. Л. чорного перцю, свіжомеленого
1 ч. Л. цукру
1/4 ч. Л. солі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Розігріваєм духовку до 180 ° С. Зрізуєм з хліба скоринку, нарізаєм м'якуш кубиками із стороною 1 см. Застеляєм деко папером для випічки. Кладемо шматки хліба, збризгуєм оливковим маслом та злегка солемо, а далі перемішуєм. Ставимо деко в духовку та готуєм грінки до золотого відтінку, 6-8 хв. Під час приготування один раз перемішуєм, щоб шматки рівномірно обсмажилися. Остудіть.
Крок 2
Солодкий перець кладемо в духовку та запікаєм до чорних підпалин. Перекладаєм в миску та накриваєм кришкою, залишаєм на 15 хв. Потім знімаєм з перцю шкірку, видаляєм насіння. Нарізаєм перець тонкими смужками.
Крок 3
Очищуєм та дуже дрібно нарізаєм цибулю-шалот. Змішуєм в мисочці оцет, гірчицю, сіль, цукор та перець. Потроху вливаєм оливкову олію, при тому добре збиваючи заправку віночком, поки не вийде емульсія. Додаєм цибулю-шалот та перемішуєм.
Крок 4
Нарізаєм варену курку та кладемо в салатницю. Додаєм моцарелу та поливаєм половиною заправки. Залишаєм на 10 хв.
Крок 5
Нариваєм листя салату ромен невеличкими шматками та кладемо в миску до курки і моцарелли. Додаєм смужки перцю, оливки і решту заправку. Перемішуєм. Посипаєм сухариками перед подачею.

Теги: Як приготувати салат з куркою та моцарелою  , як готувати салат з куркою та моцарелою, салат з куркою та моцарелою приготування, спосіб приготування салат з куркою та моцарелою, смачний салат з куркою та моцарелою