Салат з кунжутно-устричним соусом

 

 

ІНГРЕДІЄНТИ
Охолоджені готові курячі грудки - 2 шт. (приготувати за своїм улюбленим рецептом або за рецептом, запропонованим мною :)
Мікс зеленого салату (наприклад добре підходить мікс романо, фріссе, радіччо і корну)
Оливкова олія Extra Virgin - 3 ст. л.
Нерафінована кунжутну олію першого холодного віджиму (наприклад, фірма Yeo's) - 1 1/2 ч.л.
Апельсиновий сік - 1 1/2 ст.л.

Рідкий мед - трохи менше 1 ч.л.
Устричний соус (хороший соус продається під брендом Blue Dragon) - 2 ч.л.
Соєвий соус Kikkoman - 1 ч.л.
Рибний соус (тайський, який робиться з анчоусів - теж Blue Dragon) - 3 краплі
Часниковий порошок - приблизно 1/3 ч.л.
Цибулевий порошок (якщо зможете знайти) - 1/3 ч.л.
Кунжутне насіння - 1 ч.л.
Помідори - 1 великий або 2 середніх
Солодкий зелений болгарський перець - приблизно 1/4 перцю
Солодкий червоний болгарський перець - приблизно 1/4 перцю
Яйця перепелині (зварені, охолоджені, очищені, розрізані навпіл) - 4 шт. (за бажанням)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Салат з кунжутно-устричним соусом. Крок 1
Взяти банку з  кришкою, змішати в ній оливкову олію, кунжутну олію, апельсиновий сік, мед, устричний соус, рибний соус, часниковий порошок, цибульний порошок і кунжутне насіння. Закрутити кришку і добре потрясти банку приблизно хвилину (щоб усі інгредієнти добре перемішалися, особливо мед). Здається, що вийде багато, але насправді це порція на двох осіб, так як в салат краще додавати соусу побільше.
Крок 2

Салат з кунжутно-устричним соусом. Крок 2
Охолоджені грудки порізати гострим ножем на смужки, товщиною приблизно 1/2 см. Курку потрібно різати докір, але трохи під кутом.
Крок 3

Салат з кунжутно-устричним соусом. Крок 3
Помідор ріжемо на дольки. Якщо помідор великий, то часточки ще розрізати впоперек навпіл. Перець ріжемо на смужки, товщиною не більше 1/2 см. Якщо шматочки вийдуть довше 4 см., То розрізати їх упоперек навпіл. Тепер можна накладати салат. продукти тут розраховані на дві порції, тому ділимо їх відповідно. На тарілку спочатку накладаємо мікс зеленого салату і перемішуємо з часточками помідора і шматочками перцю. Поверх салату в центрі акуратно викладаємо порізану курку (по грудях на тарілку). Якщо вирішите використовувати перепелині яйця, то викладаємо їх навколо грудки по 4 половинки на тарілку (в цьому рецепті я їх не використовував і на фото їх немає). Точно також оформляємо другу тарілку з салатом. Після того як обидві тарілки готові, беремо соус, ретельно перемішуємо його столовою ложкою, і по черзі, по одній столовій ложці, рівномірно поливаємо салат в кожній тарілці, поки не закінчиться соус. Подаємо на стіл і насолоджуємося ...

Теги: Як приготувати Салат з кунжутно-устричним соусом  , як готувати Салат з кунжутно-устричним соусом, Салат з кунжутно-устричним соусом приготування, спосіб приготування Салат з кунжутно-устричним соусом, смачний Салат з кунжутно-устричним соусом