Зелений салат з куркою і інжиром

 

 

ІНГРЕДІЄНТИ

Куряче філе - 300 грам
Зелений салат - 100 грам (краще корн)
Інжир - 5 штук
Апельсин - 1 шт.

Сир з блакитною цвіллю - 50 грам
Бальзамічний оцет - 2 ч. Ложки
Оливкова олія - ??3-4 ст. ложки
Сіль, перець - за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Зелений салат промити, залишити сушитися. 2. З апельсина зняти цедру, а також вирізати філе апельсина.Для цього відрізати дуже гострим ножем підставу апельсина, а потім - шкірку, злегка захоплюючи м'якоть. Потім - уже вирізати за сегментами філе.Краще це робити над мискою, оскільки сік придасться для маринаду курки і для заправки салату. Цедру і філе відкласти. 3. Філе курки розрізати на тонкі довгі смужки, посолити злегка, додати пару ложок апельсинового соку і трохи оливкового масла, залишити підмариноватись хвилин на 15. 4. Інжир розрізати навпіл. Добре розігріти сковороду-гриль, змастити її оливковою олією, швидко (буквально по 10 секунд з кожної сторони) обсмажити інжир. Викласти його на окрему тарілку і скропити бальзамічним оцтом. 5.Куряче філе обсмажити також на сковороді-гриль - хвилини по 3-4 з кожного боку. 6. Зібрати салат: Спочатку покласти на велику плоску тарілку зелений салат, потім викласти інжир, шматочки курки, філе апельсина, додати шматочки сиру, зверху присипати цедрою апельсина. 7. Приготувати заправку: змішати 2 ложки апельсинового соку з 2 ложками оливкової олії, додати сіль, перець за смаком. Полити салат заправкою і відразу подавати.

Теги: Як приготувати зелений салат з куркою та інжиром  , як готувати салат зелений салат з куркою та інжиром, зелений салат з куркою та інжиром приготування, спосіб приготування зелений салат з куркою та інжиром, смачний зелений салат з куркою та інжиром