Як приготувати Гамбо з морепродуктами і рисом

 

СКЛАДОВІ
500 г сирих креветок без голови
120 г крабового м'яса готового (не обов'язково)
200 г довгозерний рис, краще коричневий
1,5 л овочевого бульйону чи доброї питної води
400 г рубаних помідорів у власному соці
1 велика цибуля
3 зубці часнику
2 черешки селери
4 гілочки петрушки
2 лаврових листи
1 ч. Л. сухого орегано
1 ч. Л. сухого чебрецю
щіпка меленого кайенского перцю
сіль, мелений чорний перець


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Замочуєм рис в холодній воді на 1 годину, далі промиваєм та відварюєм у великій кількості підсоленої киплячої води до готовності, 25 хв. Відкидаєм на сито та зберігаєм рис теплим.
Крок 2

Цибулю та часник очищуєм та подрібнюєм, селеру нарізаєм тонкими скибками. Петрушку розбираєм на листочки та дрібно нарізаєм.
Крок 3

Креветки очищуєм від панцира, видаляєм кишкову вену. У крабового м'яса видаляєм хітинові пластинки.
Крок 4

Помідори з соком перемішуєм з бульйоном (водою). Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Додаєм цибулю, часник, селеру, петрушку, лавровий лист, орегано та чебрець. Варимо 10 хв.
Крок 5

Кладемо в суп креветки та крабове м'ясо, приправляєм сіллю, чорним та кайенским перцем. Варимо ще 10 хв. Знімаєм з вогню, видаляєм лавровий лист.
Крок 6

Розкладаєм по глибоких мисках рис, вливаєм гарячий суп, подаєм негайно.

Теги: Гамбо з морепродуктами і рисом, суп гамбо, рецепт супу гамбо з морепродуктами та рисом, як приготувати гамбо з морепродуктами та рисом, спосіб приготування супу гамбо з морепродуктами, рецепт супу гамбо українською, смачний суп гамбо, готуємо гамбо з морепродуктами та рисом