Як приготувати суп буйабес

 

СКЛАДОВІ
1 хвіст морського чорта
1 середня дорада
1 невелика пікша
8 великих сирих креветок
10-12 мідій або інших черепашок
1 л білого сухого вина
2 середні цибулини
1 середня морквина
1 середній стебло цибулі-порею
половина кореня селери
5-6 черешків селери
4 середніх помідора
2 качанчики фенхеля
щіпка насіння фенхелю
3 лаврових листа
3 бутона гвоздики
2 ст. л. перно
сік половини лимона
оливкова олія «екстра вірджин»
Для грінок:

1 середній багет
Для грінок:

2 зубчики часнику
вершкове масло
Для соусу руй:

1 невеликий зубчик часнику
Для соусу руй:

4 горошинки чорного перцю
1 жовток
1 ч. Л. діжонськой гірчиці
300 мл олії оливкової
сік і цедра половини лимона
1 ст. л. білого сухого вина
кілька ниток шафрану
кайенскийперець сіль


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Очистіть і крупно поріжте моркву, зелену частину порею, обидва види селери цибулю та половину однієї голівки фенхеля. Влийте в каструлю 2,5 л води, доведіть до кипіння, покладіть овочі, варіть на середньому вогні 30 хв. Додайте вино та гвоздику.
Крок 2

Помідори розрізати навпіл, додайте в киплячий бульйон разом з чорним перцем горошком, розчавленим плоскою стороною ножа, насінням фенхеля та лавровим листом. Після того, як закипить, продовжуйте варити на середньому вогні 5-7 хв.
Крок 3

Якщо риба і морепродукти заморожені, розморозьте їх заздалегідь на верхній полиці холодильника в друшляку, встановленому в мисці. У морського риса видаліть хребет і хвіст (залиште їх для бульйону), очистіть філе від плівок, притримуючи паперовим рушником. Пікшу та дораду обробити на філе. Креветки очистіть. З риб'ячих голів видаліть зябра і очі. Опустіть в бульйон риб'ячі і креветочні голови, кістки і панцирі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30 хв., Нещільно прикривши кришкою. Створену на бульйоні піну регулярно знімайте шумівкою. Процідіть через дуже дрібне сито в чисту каструлю (вміст бульйону не знадобиться). Бульйон посоліть, додайте шафран, зберігайте теплим.
Крок 4

Решта півтори головки фенхелю очистіть від пошкоджених зовнішніх листь, тонко наріжте. Білу частину цибулі-порею наріжте тонкими кружальцями. Промийте овочі від піску, обсушити. У велику каструлю з товстим дном влийте 3 ст. л. оливкової олії, всипте фенхель, обсмажуйте на невеликому вогні, помішуючи, 3 хв. Додайте порей, готуйте 1 хв. Влийте теплий бульйон, доведіть до кипіння, варіть 15 хв., Не даючи бурхливо кипіти.
Крок 5

Все підготовлене рибне філе наріжте шматками зі стороною 3 см. Додайте в киплячий бульйон перно і лимонний сік, рибу і креветки, готуйте 3 хв. Зніміть з вогню, закрийте кришкою.
Крок 6

Для грінок багет наріжте шматками товщиною близько 0,5 см; змастіть з одного боку вершковим маслом. Запікайте при 180 ° С до золотого відтінку, 10-12 хв. Злегка остудіть і натріть грінки з одного боку розрізаним навпіл зубчиком часнику.
Крок 7

Для соусу шафран замочіть у вині. У великій мисці збийте вінчиком жовток з гірчицею. Дуже тонкою цівкою поступово влийте олію, не припиняючи збивати. Додайте в створену емульсію розтертий в ступці часник із сіллю і чорним перцем, кайенский перець, вино з шафраном, цедру і лимонний сік.
Крок 8

Перед подачею підігрійте глибокі тарілки чи миски. Шумівкою розкладіть порціями по тарілках рибу з морепродуктами та негайно подайте. Вже на столі влийте поверх риби та морепродуктів гарячий бульйон. Окремо подайте грінки з соусом руй.

Теги: суп буйабес, суп буябес, рецепт супу буйабес, як приготувати суп буйабес, спосіб приготування буйабес, як готувати буйабес, рибний буйабес, рецепт приготування буйабес, смачний буйабес з рибою,рибний суп, рецепт супу буйабес українською