Середземноморська юшка з морепродуктами

 

СКЛАДОВІ
300 г креветок
300 г мідій
300 г очищених кальмарів
1 велика цибуля
2 солодких перці
2 черешки селери
1 стебло цибулі-порею
1 зубець часнику
2 ст. л. масла рослинного
1/2 ч. Л. насіння фенхелю
1/2 ч. Л. запашного перцю меленого
1 ч. Л. меленої паприки
¼ червоного чилі перцю
1 лимон
3 стиглих помідори
50 мл анісової лікеру або горілки (пастис, самбукка і т.д.)
по 1 середньому пучку петрушки і кінзи
сіль


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Креветки очистіть, видаливши голову і кишкову вену. У сотейнику розігрійте 1 ст.л. рослинного масла і на помірному вогні обсмажте креветочні голови і панцирі до появи характерного аромату. Додайте 2 л води і проваріть 10-12 хвилин. Процідіть відвар через застелений марлею друшляк, відіжміть вміст друшляка опуклою стороною ложки.
Крок 2

Цибулю очистіть і крупно наріжте. Перці розріжте пополам та видаліть плодоніжки і насіння, м'якоть поріжте дрібними кубиками. Часничок подрібніть. Гострий перець дрібно наріжте. Цибулю-порей розріжте навпіл, помийте та наріжте кільцями. Селеру наріжте скибочками.
Крок 3

У великій каструлі розігрійте олію та на помірному вогні обсмажте цибулю і цибулю-порей до м'якості 5-6 хв. Додайте перці, селеру і часник, посипте насінням фенхеля, запашним перцем і паприкою, готуйте ще 3 хв.
Крок 4

Влийте в каструлю відвар, посоліть. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Крок 5

Помідори очистіть від шкірки та дрібно наріжте. Зелень промийте і подрібніть. Кальмар наріжте кільцями. Додайте в суп морепродукти, помідори і зелень та варіть 5 хв. Додайте лимонний сік і, якщо хочете, дрібно натерту цедру, при необхідності досоліть.

Теги: рецепт середньоморської юшки з морепродуктами, суп з морепродуктами, як готувати середньоморський суп, зупа з морепродуктами, спосіб приготування юшки з морепродуктами,смачна юшка з рибою, смачний суп з морепродуктами, суп з рибою, рибний суп