Як приготувати гарбузовий суп-пюре з нутом і креветками

 

СКЛАДОВІ
400 г м'якоті гарбуза
400 гр консервованого чи відвареного нуту
400 г сирих великих креветок
2 зубці часнику
2 гілки розмарину
3 ст. л. олії оливкової
мускатний горіх мелений
сіль, білий перець мелений

 


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Нарізаєм гарбуз маленькими кубиками. Наливаєм масло в каструлю з товстим дном, кладемо часник, розмарин та кубики гарбуза. Обсмажуєм на середньому вогні 5-6 хв. Додаєм нут (але залишаємо трішки для прикраси), вливаєм 1 л окропу, прикриваєм кришкою та варимо 9-10 хв.
Видаляєм розмарин, солемо, перчимо та додаєм мускатний горіх для смаку.
Очищуєм креветки від панцира.
Крок 2

Зробимо на спинці креветки надріз, видаляєм чорну кишкову вену. Відварюєм креветки на пару чи в невеликій кількості води, 3-4 хв.
Розливаєм суп по тарілках підігрітим, прикрашаєм креветками та залишками нуту. Подаваєм негайно.

Теги: Гарбузовий суп-пюре з нутом і креветками, як приготувати гарбузовий суп, зупа гарбузова, суп-пюре з гарбуза, смачний суп з гарбуза, суп з креветками, суп з нутом, рецепт приготування супу-пюре з нутом і креветками