Як приготувати Халасле, закарпатська уха

 

СКЛАДОВІ
1 кг коропа
1 кг різних сортів рибної дрібниці (сомики, йоржі, бички, окунькі)
1 кг солодкого червоного перцю
3-4 великих стиглих помідора
2 великі цибулини
1-2 червоних гострих перцю
3-4 зубчики часнику
2 ст. л. меленої паприки, краще угорської
сіль
чорний перець
смалець
локшина для подачі


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Карпа і дрібну рибу очистіть. У коропа відріжте голову, хвіст і плавники, м'якоть відокремте від хребта. З голови видаліть зябра. Молоки або ікру і печінку відкладіть. М'ясо наріжте шматками шириною 2 см, посоліть, поперчіть, закрийте і поставте в холодильник на 1,5 ч.
Крок 2

Очистіть солодкий перець, наріжте середніми шматками. Гострий перець наріжте колечками. Подрібніть цибулю, обсмажте в смальці, 5 хв.
Крок 3

Надішліть в казанок всю рибну дрібницю, голову, плавники, хвіст і хребет коропа, повністю залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну. Додайте цибулю, половину солодкого і гострий перець. Варіть 30 хв. видаліть голову, варіть 1,5 ч.
Крок 4

Обшпарте і очистіть помідори, порубаєте; подрібніть часник, додайте в суп, варіть 10 хв. Вміст казанка придушите толкушкой і проціди-ті через дрібне сито, віджимаючи соки.
Крок 5

У вийшов бульйон опустіть коропа, при необхідності додайте води. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Всипте паприку, варіть 15 хв.
Крок 6

Додайте залишився солодкий перець і сіль, через 5 хв. тельбухи, варіть ще 5 хв. Покладіть помідори, через 3 хв. часник, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Крок 7

Зваріть локшину, розкладіть по тарілках, залийте халасле і подавайте.

Теги: як приготувати халасле, як приготувати закарпатську уху, закарпатська уха рецепт, рецепт приготування закарпатської ухи, як готувати халасле, спосіб готування халасле , спосіб готування закарпатської ухи, смачна уха, як зварити уху, як смачно приготувати уху