Борщ без капусти

 

ІНГРЕДІЄНТИ

3 л яловичого бульйону
2 середні буряка
5 середніх картоплин
2 середні морквини

2 середні цибулини
2 великих солодких червоних перцю
3 великих м'ясистих помідори
400 г консервованої квасолі
1 пучок кропу
5 зубчиків часнику
3 ст. л. яблучного оцту
оливкова олія
цукор
сіль
мелений чорний перець
сметана для подачі


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Буряк очищуєм і натираєм на крупній терці. Розігріваєм в сотейнику масло і обсмажуєм буряк на середньому вогні 3 хв. Додаєм трохи бульйону і оцет, накриваєм кришкою і тушкуєм 15 хв.
Крок 2

Очищуєм і дрібно нарізаєм цибулю. Моркву очищуєм і натираєм на терці. Помідори очищуєм від шкірки і нарізаєм кубиками. Перець розрізаєм навпіл, видаляєм насіння і перегородки, нарізаєм кубиками. Розігріваєм в сковородці олію і обсмажуєм цибулю на середньому вогні до золотистого кольору. Додаєм моркву і солодкий перець і смажимо ще 5 хв., Потім додаєм помідори і готуємо разом ще 5 хв.
Крок 3

Картоплю очищуєм і нарізаєм кубиками. Квасолю відкидаєм на друшляк і промиваєм холодною водою.
Крок 4

Ставимо на вогонь каструлю з бульйоном і доводимо до кипіння. Кладемо картоплю в киплячий бульйон і варимо 5 хв. Додаєм обсмажені овочі і готуємо ще 10 хв. Потім кладемо буряк і квасолю, доводимо до кипіння, зменшуєм вогонь до мінімального і млоїмо борщ 10 хв. під кришкою. Солемо, перчимо і додаєм цукор за смаком.
Крок 5

Очищуєм часник і зтираєм з дрібкою солі в пасту. Дрібно нарізаєм кріп. Кладемо часник і кріп в борщ і знімаєм з вогню. Накриваєм кришкою і даєм настоятися не менш 10 хв. Подаєм зі сметаною.

Теги: Як приготувати борщ без капусти, як готувати борщ без капусти, борщ без капусти рецепт, борщ без капусти приготування, спосіб приготування борщу без капусти, смачний борщ без капусти