Борщ з квашеною капустою

 

ІНГРЕДІЄНТИ
3,5 л яловичого бульйону
400 г квашеної капусти
2 середні буряка
5 картоплин середніх

2 морквини середні
2 середні цибулини
2 ст. л. пасти томатної
2 ст. л. оцту яблучного
цукор
олія оливкова
сіль
чорний перець мелений
Для подачі:

1 пучок кропу
Для подачі:

5 зубців часнику
150 г сала солоного
сметана


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Очищуєм і дрібно нарізаєм цибулю. Половину цибулі кладемо в товстостінну каструлю або сотейник і обсмажуєм з оливковою олією до золотистого кольору. Додаєм квашену капусту і тушкуємо на середньому вогні 1,5 ч.
Крок 2

Буряк очищуєм, наираємо на крупній терці. Розігріваєм в сотейнику масло та обсмажуєм буряк на середньому вогні 3 хв. Додаєм трохи бульйону та оцет, накриваєм кришкою та тушкуєм 15 хв.
Крок 3

Моркву очищуєм і натираємо на терці. Розігріваєм в сковородці олію і обсмажуєм залишки цибулі на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, 5-7 хв. Додаєм моркву і смажимо ще 5 хв., Потім додаєм томатну пасту і готуємо разом ще 5 хв.
Крок 4

Поставимо на вогонь каструлю з бульйоном і доводимо до кипіння.
Крок 5

Картоплю очищуєм і нарізаєм кубиками. Покладем картоплю в киплячий бульйон і варимо 5 хв. Додаєм обсмажені овочі і тушковану капусту і готуємо ще 10 хв. Потім покладемо буряк, доводимо до кипіння, зменшуєм вогонь до мінімального і готуємо борщ 10 хв. під кришкою. Посолемо, поперчимо і додаєм цукор за смаком.
Крок 6

Очищуєм часник і прокручуєм через м'ясорубку разом з салом. Дрібно поріжемо кріп. Покладемо сало і кріп в борщ і знімемо з вогню. Накриваєм кришкою і даєм настоятися не менш 10 хв. Подаєм зі сметаною.

Теги: Як приготувати борщ з квашеною капустою, як готувати борщ з квашеною капустою, борщ з квашеною капустою рецепт, борщ з квашеною капустою приготування, спосіб приготування борщу з квашеною капустою, борщ з квашеною капустою