Борщ з пампушками

 

ІНГРЕДІЄНТИ
молоко - 0,5 склянки
пшеничне борошно - 250 г
картопля - 2 шт.
часник - 2 зубця

ріпчаста цибуля - 1 цибулина
Для пампушок:
яйце - 1 шт.
морква - 1 шт
0,5 качана білокачанної капусти
100 мл масла рослинного
6 г дріжджів сухих
сіль
2 помідори
2 буряка
часник - 4 зубці
перець, цукор, сіль, оцет за смаком
вершкове масло - 1 ст. л.
лавровий лист
цукор - 0,5 ст.л.
рослинне масло - 2 ст.л.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Борщ з пампушками. Крок 1
Буряк, картоплю, моркву, та цибулю вимиваєм, очищуєм та нарізаєм тонкими соломками. Капусту тонко нашатковуєм. Помідори ошпарюєм окропом, знімаєм шкірку та нарізаєм кубиками. Часник очищуєм та роздавлюєм.
У каструлі закип'ятимо воду, солемо. Кладемо картоплю та капусту і варимо на слабкому вогні.
Розігріваєм в сковородці олію, обсмажуєм цибулю та моркву, 5 хв. Додаєм половину буряка, оцет та цукор. Перемішуєм та тушкуємо 10 хв. Залишки буряка складаєм в миску, заливаєм окропом, додаєм 1 ч. Л. оцту та даєм настоятися.

* Буряковий сік використовуєм в кінці приготування для того, щоб, за нашим бажанням, зробити колір борщу більш насиченим.

Борщ з пампушками. Крок 2
Додаєм в сковорідку з овочами помідори, солемо, перчимо за смаком, накриваєм кришкою та тушкуємо 20 хв.

Борщ з пампушками. Крок 3
У каструлю з картоплею та капустою додаєм тушковані овочі та лист лавровий . Доводимо до кипіння, знімаєм піну. Додаєм в борщ часник. Накриваєм кришкою та відразу знімаєм з вогню. Даєм настоятись під кришкою 10 хв.

Борщ з пампушками. Крок 4
Додаєм в суп проціджений буряковий сік, перемішуєм.

Борщ з пампушками. Крок 5
Готуємо пампушки. Розігріваєм духовку до 190 ° С. Борошно просіюєм. У підігрітому молоці розводимо дріжджі. Додаєм в молоко борошно, цукор, сіль та масло. Замісимо тісто. Накриваєм плівкою та залишаєм в теплому місці на 20 хв.
* За цей час тісто повинно піднятися.
Деко збризгуєм водою, накриваєм пергаментом. З тіста сформовуєм кульки завбільшки з велике яйце, викладаєм їх на деко та залишаєм на пів години. Яйце злегка збиваєм. Маленькими ножицями зробимо зверху по 2 маленьких надрізи. Змащуєм пампушки яйцем, присипаєм кунжутним насінням. Випікаєм 20 хв. Часник очищуєм та подрібнюєм. Збиваєм в блендері масло рослинне з часничком. Виймаєм пампушки з духовки та, поки вони ще гарячі, кулінарним пензликом змащуєм їх олією з часничком.
Подаєм до борщу.

Теги: Як приготувати борщ з пампушками, як готувати борщ з пампушками, борщ з пампушками рецепт, борщ з пампушками приготування, спосіб приготування борщу з пампушками,смачний борщ з пампушками