Одеський борщ

 

ІНГРЕДІЄНТИ
по 2 моркви та 2 цибулини
часник - 4.5 зубців
по 2 ст. л. рубаної зелені (кропу та петрушки)
лист лавровий (маленький)

перець солодкий - 2 червоних
1 кг яловичої грудинки
4 середні картоплі
2 кореня петрушки
оцет - 0,5 ст. л.
сіль
2 великі буряка
паста томатна
по 5-7 горошин чорного та запашного перцю
0,5 качана (500 г) капусти
150 г сала солоного

 


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1
М'ясо вимиваєм, викладаєм у велику каструлю, заливаєм 3 л води. Доводимо до кипіння, знімаєм піну, солемо. Додаєм весь перець горошком. Варимо 1,5-2 г. Готове м'ясо виймаєм з бульйону, крупно нарізаєм та повертаєм в каструлю.
Крок 2
Буряк очищуєм, натераєм на крупній терці. У сковородці розтоплюєм 50 г дрібно порізаного сала, додаєм буряк, вливаєм оцет та 1-2 ст. л. бульйону. Гасимо до м'якості буряка, 15-20 хв. Наприкінці вводимо томатну пасту, перемішуєм.
Крок 3
Картоплю нарізаєм на четвертинки. Солодкий перець очищуєм від насіння, крупно нарізаєм. Капусту нашатковуєм. У каструлю з готовим м'ясом та бульйоном додаєм картоплю, капусту та перець, через 5-10 хв. - тушкований буряк. Моркву, цибулю, корінь петрушки очищуєм, дрібно нашатковуєм, обсмажуєм на салі, при тому помішуючи (5-7 хв.), І теж викладаєм в каструлю. Продовжуєм варити на слабкому вогні до готовності картоплі.
Крок 4
У ступці розтовкуєм залишки дрібно порізаного сала, часник та зелень в однорідну кашу. Одержану суміш викладаєм в каструлю з борщем, додаєм лавровий лист. Доводимо до кипіння під кришкою, знімаєм з вогню, даєм настоятися 10 хв.
Крок 5
Подаєм із сметаною та пампушками, натертими часничком. За бажанням робимо борщ погостріше, опустивши ненадовго в тарілку стручок пекучого перцю.

Теги:Як приготувати одеський борщ, як готувати одеський борщ, одеський борщ рецепт, одеський борщ приготування, спосіб приготування одеський борщ,смачний одеський борщ