Борщ гетьманський

 

ІНГРЕДІЄНТИ
часничок - 5 зубців
5-6 горошин перцю, запашного
корінь та зелень петрушки
Зелена квасоля

1 більший помідор
1 невеличкий болгарський перець
баклажан - 1 шт
180 г пасти томатної
2 л бульйону м'ясного
картопля велика
2 моркви середні
цибулини маленькі
рослинне масло - 3 ст.л.
300 г капусти
1 великий буряк
2-3 лаврових листки
150 г шпику


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Овочі очищуєм. Цибулю нарізаєм кубиками, перець, капусту, моркву, буряк, баклажани та картоплю - великими соломками.
Крок 2

Обсмажуєм моркву в 2 ст. л. олії рослинної 3 хв., додаєм цибулю, смажимо ще 2 хв.
Крок 3

Додаєм подрібнений помідор та томатну пасту. Готуємо на легкому вогні 3 хв., Додаєм буряк та готуємо ще 15 хв.
Крок 4

Бульйон кип'ятимо, кладемо в нього 4 ст. л. пасервованих овочів та капусту. Варимо під кришкою на слабкому вогні 7 хв., Додаєм картоплю, а через 5 хв. - ще баклажани.
Крок 5

Ще через 5 хв. кладемо залишки обсмажених овочів та квасолі, готуємо все разом на легкому вогні ще 10 хв. Корінь петрушки нарізаєм дрібною соломкою, зелень потрібно посікти.
Крок 6

Корінь обсмажуємо на маслі рослинному та додаємо разом з зеленню в борщ. Знімаєм з вогню, заправляєм шпиком, потовченим в ступці з часничком, накриваєм кришкою та даєм настоятися 15-20 хв.

Теги: Як приготувати борщ гетьманський, як готувати борщ гетьманський, борщ гетьманський рецепт, борщ гетьманський приготування, спосіб приготування борщ гетьманський,смачний борщ гетьманський