Нухут шурпа з бараниною

 

ІНГРЕДІЄНТИ

нут - 2 склянки
баранина на кісточці - 1 кг
цибуля - 3 шт.
капуста білокачанна - 200 г

Перець болгарський - 2 шт.
сіль та перець
голівка часничку
картоплини - 6 шт.
помідори - 3 шт.
масло рослинне - 3 ст. л.
кінза та кріп - по 0,5 пучка
маленька морква - 5 шт.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Нут заливаєм 4 склянками холодної води та залишаєм на ніч. На наступний день нут відкидаєм на друшляк та промиваєм холодною водою. Цибулю, моркву та часник очищуєм. Одну цибулю нарізаєм півкільцями, що залишилися розрізаєм на четвертинки. Моркву нарізаєм кружальцями завтовшки близько пів сантиметра.

Крок 2

У сотейнику з товстим дном розігріваєм олію та обсмажуєм нарізану півкільцями цибулю, 6 хв. Додаєм м'ясо та готуємо на великому вогні, помішуючи, до появи рум'яної скоринки, близько 15 хв. Солемо та перчимо за смаком.


Крок 3

У чистій каструлі кипятимо 3 л води, кладемо розрізану на четвертинки цибулю та цільні зубці часнику. Варимо 15 хв. Додаєм нут та моркву. Варимо 10 хв. Перекладаєм з сотейника в суп обсмажене з цибулею м'ясо, накриваєм кришкою та варимо на слабкому вогні 1 годину.
Крок 4

Помідори і перці вимиваєм. Помідори нарізаєм великими частинками, перці розрізаєм на 4 частини, видаляючи при цьому серцевину. Листя капусти вимиваєм та цілком кладемо в суп разом з помідорами та перцями. Доводимо суп до кипіння та варимо 30 хв. Якщо необхідно, додаєм сіль та перець.
Крок 5

Кінзу та кріп промиваєм, дрібно нарізаєм. Картоплю очищуєм, нарізаєм середніми шматочками та додаєм в суп, варимо 20 хв. Виймаєм з супу листя капусти. За 5 хв. до готовності додаєм в суп подрібнену зелень. Знімаєм з вогню, накриваєм кришкою та даєм настоятись 15 хв.

Теги: Нухут шурпа з бараниною , як приготувати нухут шурпу з бараниною, рецепт Нухут шурпи з бараниною, спосіб приготування нухут шурпи з бараниною, як приготувати шурпи з бараниною