Суп Мастава (Мастоба)

 

ІНГРЕДІЄНТИ

масло рослинне - 3 ст. л.
цибулини середні - 3 шт.
томати консервовані у власному соці - 600 г
картоплини - 6 шт .

лопатка бараняча - 600 г
морква - 2 шт.
рис - 0,3 склянки
гілки кропу, петрушки та кінзи - по 5-6 шт.
сіль, мелений перець червоний
ріпа - 1 шт.
молоко кисле - 0,5 склянки


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Суп мастава (Мастоба). Крок 1
Цибулю, моркву та ріпу очищуєм. Моркву та ріпу нарізаєм кубиками, цибулю - тонкими півкільцями. Обсмажуєм овочі в невеличкій кількості рослинного масла, 6 хв.

 

Суп мастава (Мастоба). Крок 2
Баранину вимиваєм, ретельно видаляєм плівки та жир, нарізаєм м'ясо маленькими шматками. У каструлі розігріваєм олію, кладемо м'ясо та обсмажуєм протягом 10-12 хв., До утворення золотистої скоринки. Вливаєм 1,5 л води і варимо 1 год, при цьому знімаючи піну.

Суп мастава (Мастоба). Крок 3
Додаєм цибулю, приправляєм червоним перцем та готуємо ще 5 хв. Кладемо ріпу і моркву, готуємо 5 хв.

Суп мастава (Мастоба). Крок 4
Додаєм помідори разом з соком. Накриваєм кришкою та варимо 12 хв.

Суп мастава (Мастоба). Крок 5
Картоплю очищуєм та нарізаєм великими кубиками, зелень промиваєм та подрібнюєм. Рис промиваєм.

Суп мастава (Мастоба). Крок 6
Кладемо в каструлю картоплю та рис, варимо 25 хв. За 5 хв. до готовності посипаєм зеленню. При подачі заправляєм суп кислим молоком. Приправляєм до смаку сіллю та перцем.

Теги: як приготувати суп мастава, як приготувати суп мастоба, рецепт супу мастоба, рецепт супу мастава, спосіб приготування супу мастоба, спосіб приготування супу мастава, смачний суп.