Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною

 

ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг м'якоті баранячої ноги з жиром
300 г китайської локшини широкої
3 см кореня імбиру свіжого
4 зубці часнику

4-5 стебел цибульки зеленої
пучок кінзи середній
1-5 ч. Л. мелених пластівців чилі, для смаку
3 зірочки бадьяна
сіль


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

 Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 1

Зрізуєм з баранини жир, відкладаєм. М'ясо нарізаєм великими подовгастими шматочками. Очищуєм та крупно нарізаєм імбир та часник.

Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 2

Вливаєм у велику каструлю 2,5 л води, кладемо бадьян, часник і імбир, доводимо до кипіння, варимо 5 хв. Потім кладемо м'ясо. Доводимо на великому вогні до кипіння, зменшуєм вогонь до слабкого, знімаєм всю піну, додаєм 1 ст. л. солі. Варимо до м'якості м'яса, орієнтовно 50 хв.

Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 3

Жир, зрізаний з баранини, нарізаєм подрібніше, кладемо в вок чи у велику сковорідку та витопл.єм (шкварки нам більше не пригодяться). Всипаєм мелену чилі в мисочку, заливаєм топленим баранячим жиром, солемо, перемішуєм і остуджуєм.

Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 4

Локшину зварюєм у великій кількості киплячої підсоленої води згідно інструкції на упаковці (не переварюєм!). Потім відкидаєм на друшляк та промиваєм окропом.

Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 5

М'ясо виймаєм з бульйону, нарізаєм тонкими широкими «пелюстками». Дрібно нарізаєм зелену цибулю і кинзу.

Гострий хайнаньський суп з баранини з локшиною. Крок 6

Розкладаєм локшину по глибоких широким мисках, зверху викладаєм пелюстки м'яса, посипаєм рубаною зеленню, заливаєм киплячим бульйоном, приправляєм гострим баранячим жиром. Подаєм негайно.

Теги: спосіб приготування гострого хайнаньського супу з баранини з локшиною, рецепт гострого хайнаньського супу з баранини з локшиною, як приготувавати гостирий хайняньський суп з баранини з локшиною, гострий суп, рецепт супу, як приготувати суп