Харчо з баранини

 

ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг не дуже жирної грудинки баранячої на кістки
150 г рису среднезерного
1 морквина маленька
6 стиглих помідорів, середнього розміру

2 великі цибулі
6-7 зубців часнику
пучок кінзи великий
1 ч. Л. оцту яблучного
1 ст. л. масла топленого
2 ч. Л. насіння коріандру
0,5 ч. Л. пластівців перцю гострого червоного
3-4 горошини перцю чорного
сіль


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Харчо з баранини. Крок 1

З баранини ретельно видаляєм верхній шар плівок. Розрізаєм грудинку так, щоб в кожному шматку було по 2 реберця.

Харчо з баранини. Крок 2
Очищуєм цибулю, нарізаєм тонкими кільцями. Дуже дрібно нарізаєм стебла та третину листя кінзи.

Харчо з баранини. Крок 3
Коріандр та чорний перець всипаєм в ступку, додаєм червоний перець та сіль, товчемо якомога дрібніше.

Харчо з баранини. Крок 4
Розігріваєм масло топлене в каструлі з грубим дном, обсмажуєм в ньому шматки грудинки, 9-10 хв. Скропчуєм м'ясо оцтом, всипаєм туди цибулю, зверху посипаєм сумішшю з ступки. Готуємо, помішуючи, на помірному вогні 2-3 хв.

Харчо з баранини. Крок 5
На великій терці натераєм помідори, викидаємо при цьому шкірку та зберігаємо весь сік. Додаєм помідори разом з соком та рубаною кінзою в каструлю з м'ясом, перемішуєм, доводимо до кипіння. Вливаєм 2 л киплячої води. Варимо на помірному вогні під кришкою 1 г.

Харчо з баранини. Крок 6
Одночасно заливаєм рис великою кількістю ледь теплої води. Після 1 г варіння зливаєм воду, рис промиваєм та всипаєм в харчо. Готуємо до м'якості, додаєм подрібнене листя кінзи, часник. Даєм настоятися під кришкою 10 хв.

Теги: Як приготувати суп харчо з баранини, як готувати суп харчо з баранини, суп харчо рецепт, суп харчо приготування, спосіб приготування супу харчо з баранини, зупа харчо, смачний суп харчо