Молочна кава гляссе

 

Складники:
мелена кава арабіка - 4 ч.л. повних
молоко - 400 мл
ванільний чи вершковий лікер - 4 ч.л.
вершкове морозиво чи пломбір - 200 г

коричневий цукор Демерара - 1 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Каву змішуєм з цукром, заливаєм холодним молоком та на невеличкому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Даєм настоятися 15-20 хв., Знову доводимо до кипіння, охолоджуєм та проціджуєм через саме часте сито чи фільтр для кави.
Крок 2

Охолоджені високі келихи заповнюєм до половини остившою кавою, розливаєм порівну лікер, кладемо в кожен келих по кульці морозива. Подаємо з трубочками.

Теги: Як приготувати молочну каву гляссе, як готувати молочна кава гляссе, молочна кава гляссе рецепт, молочна кава гляссе приготування, спосіб приготування молочна кава гляссе,смачна молочна кава гляссе