Кава по-східному

 

Складники:
дрібно мелена кава - 4 ч. л.
цукор - 2 шматки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

У турку насипаєм кави, додаєм цукор. Вливаєм необхідну кількість води, перемішуєм. Ставимо на вогонь та нагріваєм, час від часу помішуєм, доти поки піна не почне підніматися . Швидко прибираєм з вогню на 1-2 хвилини. Знову доводимо каву до кипіння, дадаєм піні опасти та ще раз доводимо до кипіння.
* Тонкість в приготуванні кави по-східному лежить в тому, що напій повинен дійти до кипіння три рази (але в жодному разі не кип'ятиться). Як тільки піна починає підніматися , турку знімаєм з вогню, даєм піні осісти та знову ставимо на вогонь. Це потребує особливої ??уваги, в іншому випадку кава буде не в турці, а на плиті.
Крок 2

Розливаєм каву по чашках, попередньо поклавши на дно кожної трішки кавової піни. Подаєм зі склянкою холодної води.

Теги: Як приготувати каву по-східному, як готувати каву по-східномукава по-східному рецепт, кава по-східному приготування, спосіб приготування кава по-східному,смачна кава по-східному