Кава джелато

 

Складники:
молоко - 500 мл
лікер за нашим уподобанням - 1 ст. л.
кава - 125 мл
жовтки - 5 шт.

цукор - 0,5 склянки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Збиваєм жовтки з половиною цукру в однорідну масу.
Крок 2

Молоко, кава та цукор, що залишились поміщаєм в сотейник та доводимо до кипіння. Знімаєм з вогню.
Крок 3

Інтенсивно розмішуючи, вливаєм молочну суміш в жовтки. Повертаєм в сотейник та готуємо на мінімальному вогні, постійно розмішуючи та не доводячи до кипіння, поки суміш не згусниться. Переливаєм суміш у миску, ставимо на лід та даєм охолонути. Вливаєм лікер, перемішуєм. Накриваєм та ставимо в морозильну камеру на 2 год. Збиваєм міксером та повертаєм в холодильник до подачі на стіл. Перед подачею розкладаєм по келихах.

Теги: Як приготувати каву джелато, як готувати каву джелатокава джелато рецепт, кава джелато приготування, спосіб приготування кава джелато,смачна кава джелато