Фрукти і ягоди в карамелі

 

 

ІНГРЕДІЄНТИ
300 г будь-яких ягід або фруктів
рослинне масло для змазування решітки (найкраще нерафінована горіхове або з виноградних кісточок)
Для карамелі

1 склянка цукру

4,5 ст. л. води

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Ягоди і фрукти переберіть, якщо потрібно промийте та висушіть. Скрізь, де можна, залиште хвостики-плодоніжки. Великі фрукти при бажанні наріжте часточками.
Крок 2

Із зазначених інгредієнтів приготуйте світлу карамель. Потім дійте дуже швидко.
Крок 3

Поставте сотейник з гарячою карамеллю на шар паперових рушників. Поруч з ним з одного боку поставте тарілку з підготовленими ягодами і фруктами; з іншого - змащену маслом металеву решітку.
Крок 4

За допомогою вилочок для фондю або довгих дерев'яних шпажок беріть ягоди і шматочки фруктів по одному, умочуйте в гарячу карамель і викладайте на решітку. Дайте повністю застигнути і використовуйте як прикрасу або самостійний десерт.

Теги: Як приготувати фрукти і ягоди в карамелі , як готувати фрукти і ягоди в карамелі, фрукти і ягоди в карамелі приготування, спосіб приготування фрукти і ягоди в карамелі,смачні фрукти і ягоди в карамелі