Мусака по-Сіракузьки

 

Складники:
орегано сухий - 1 ст. л.
сіль та перець
баклажани невеликі - 4 шт.
помідори - 4 шт.

часничок - 2 зубчики
баранина (без кісточок )- 600 г
олія оливкова - ??150 мл
цибуля - 2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Баклажани вимиваєм і нарізаєм уздовж пластинками товщиною 1 см. Присипаєм сіллю та залишаєм на 9-10 хв.
Крок 2

Баранину подрібнюєм в м'ясорубці. Цибулю та часничок очищуєм, дрібно нарізаєм. Помідори ошпарюєм окропом, знімаєм шкірку, м'якоть нарізаєм маленькими кубиками.
Крок 3

Розігріваєм в сковорідці 3 ст. л. олії оливкової , обсмажуєм цибулю та часник, 5 хв. Додаєм фарш баранячий . Готуємо на великому вогні 6 хв., Розминаєм м'ясо виделкою. Зменшуєм вогонь, солемо, перчимо. Додаєм орегано та помідори, перемішуєм та тушкуєм без кришки 9 хв.
Крок 4

Баклажани промиваєм теплою водою, обсушуєм паперовими серветками. У чистій сковорідці розігріваєм 1-2 ст. л. масла. Порціями, підливаючи при потрібності масло, обсмажуєм баклажани по 1-2 хв. із кожного боку. Готові баклажани викладаєм на паперові серветки, щоб вбрався лишній жир.
Крок 5

Розігріваєм духовку до 180 ° С. Форму для запікання змащуєм маслом. Баклажани розділяєм на 3 рівні частини. На дно форми викладаєм рівним шаром 1\3 обсмажених баклажанів, на них кладемо половину підготовленого фаршу, далі другий шар баклажанів та фарш, що залишився.
Крок 6

Накриваєм баклажанами, котрі залишились. Ставимо в духовку, запікаєм 35 хв.

Теги: Як приготувати мусака по сіракузьки, як готувати мусака по сіракузьки, мусака по сіракузьки рецепт, мусака по сіракузьки приготування, спосіб приготування мусака по сіракузьки,смачна мусака по сіракузьки