Мусака по-балканськи з кольоровою капустою

 

Складники:
1 середній качан капусти цвітної
250 - 300 г фаршу яловичного (чи 50/50)
2 цибулини середні
2 зубці часнику

4-5 яєць
0,5 л молока
сіль
перець (за бажанням)
мелена паприка
петрушка свіжа чи сушена
топлене чи рослинне масло для обсмажування
50 г масла вершкового
сухарі панірувальні для посипання

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Розігріваєм духовку до 200 ° C.Цибулю дрібно нарізаєм, спасеруєм на олії. Додаєм фарш, обсмажуєм разом з цибулею, помішуєм, до одержання дрібних грудок. Солемо, перчимо, додаєм паприку, петрушку та часник. Накриваєм кришкою та тушкуєм на маленькому вогні 20 хв.
Крок 2

За цей час капусту цвітну розділяєм на великі кочешки та бланшуєм 5 хв в соленій воді. Форму для випікання змащуєм маслом вершковим , обсипуєм панірувальними сухарями.
Крок 3

Остиглі бланшіровані качанчики цвітної капусти розділяєм на більш дрібніші, половину викладаєм на дно форми, на них розподіляєм підготовлений фарш, а поверх нього викладаєм залишки цвітної капусти. Молоко змішуєм з яйцями, солемо, виливаєм у форму, посипаєм сухарями, зверху розподіляєм шматки вершкового масла.
Крок 4

Ставимо форму в духовку на середній рівень на 35-40 хв. - Вміст повинен запектися та підрум'янитися. Виймаєм мусаку з духовки та даєм злегка охолонути, перш ніж різати та подавати - в іншому випадку вона буде розвалюватись.
Крок 5

Посипаєм форму та верх мусаки панірувальними сухарями - опціонально, можна обійтися і без них, тоді вийде зовсім дієтична страва. Обов'язково даєм постояти хвилин 6-7 після того, як виймем з духовки - тоді злегкістю можна нарізати мусаку на порційні шматочки.

Теги: Як приготувати мусаку по-балканськи з кольоровою капустою, як готувати мусаку по-балканськи з кольоровою капустою, мусаку по-балканськи з кольоровою капустою рецепт, мусаку по-балканськи з кольоровою капустою приготування, спосіб приготування мусаку по-балканськи з кольоровою капустою,смачна мусаку по-балканськи з кольоровою капустою