Аджапсандал

 

СКЛАДОВІ
1 кг баклажанів
600 г стиглих великих помідорів
500 г картоплі
500 г цибулі
2 солодких перці
2-3 зубці часнику
1 великий пучок зелені (петрушка, кінза, фіолетовий базилік)
100 мл масла рослинного
2 щіпки сушеної кінзи


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Запечем перець на грилі чи в максимально розігрітій духовці до чорних підпалин, кладем його в поліетиленовий пакет та залишаєм на 10 хв. У цей час запікаєм так само помідори, видаляєм з них шкірку, нарізаємо їх кубиками. Потім очищуєм перці від шкірки та насіння, але нарізаєм не надто дрібно.
Крок 2

Поріжем цибулю та баклажани великими кубиками. Баклажани солемо, залишаєм на 15 хв., Промиваєм та висушуєм. Обсмажуєм цибулю в олії в каструлі з товстим дном на помірному вогні до м'якості, 5 хв. Далі додаєм баклажани, готуєм 10 хв., Помішуючи при цьому.
Крок 3

Чистимо картоплю, нарізаєм її маленькими кубиками, викладаєм поверх баклажанів, приправляєм сіллю, перцем та сушеною кінзою, тушкуєм під кришкою на слабкому вогні 15 хв. Додаєм перці та помідори, не перемішуючи, посолемо, накриваєм кришкою та тушкуєм ще 10 хв.
Крок 4

Зелень дрібно порубаєм разом з часником та насипемо поверх овочів, закриваєм кришкою, знімаєм каструлю з вогню та даєм настоятися 20 хв. Зазвичай аджапсандал подається холодним, але гарячий він теж достатньо смачний.

Теги: як приготувати аджапсандал, рецепт аджапсандал, як готувати аджапсандал, домашній рецепт аджапсандал, смачний аджапсандал