Яловичина з грибами та сирним картопляним пюре

 

СКЛАДОВІ
безкісткова яловичина (товстий край) - 800 г
печериці - 100 г
рослинне масло для обсмажування
скибочки сиру в індивідуальній упаковці - 8 шт.
цибулю дрібний - 2 шт.
Для пюре:

масло вершкове - 1 ст. л.
молоко - 1 склянка
часник - 4 зубчики
картопля - 1 кг
вершковий плавлений сир - 250 г
сіль за смаком


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Гриби вимиваєм, нарізаєм скибочками. Цибулю очищуєм, нарізаєм півкільцями. М'ясо розрізаєм на 8 шматків. Кожен шматок накриваєм плівкою, як слід відбиваєм, потім натераєм сіллю і перцем.
Крок 2

Розігріваєм в сотейнику 2 ст. л. масла. Обсмажуєм цибулю, 6 хв. Додаєм гриби і готуємо, поки не випарується вся рідина. Збільшуєм вогонь і готуємо, помішуючи, ще 3-4 хв. Знімаєм з вогню. Покладемо кожен шматок м'яса на лист фольги. Розкладаєм зверху грибну начинку.
Крок 3

Поміщаєм зверху скибочки сиру, загортаєм у фольгу і готуємо в духовці при 200 ° C 40 хв. За 10 хв. до готовності розгортаєм фольгу.
Крок 4

Картоплю очищуєм, нарізаєм і відварюєм до готовності, 20 хв.
Крок 5

Молоко підігріваєм з вершковим сиром, ретельно перемішуєм. Часник нарізаєм скибочками. Розтоплюєм вершкове масло, кладемо часник. Через 30 сек. зливаєм часникове масло (без часнику) в молочно-сирну суміш.
Крок 6

Картоплю розім'яти. Продовжуючи розминати, потроху додаєм молоко з сиром. Подаєм пюре до м'яса.

Теги: як приготувати яловичину, як готувати яловичину, рецепт яловичини, смачна яловичина вдома, яловичина з грибами, яловичина з сирним картопляним пюре