Як приготувати свинячі реберця по-прованськи

 

СКЛАДОВІ
сіль, чорний мелений перець - для смаку
гілки тархуну - 3-4 шт.
помідори сливка - 500 г
оливкова олія - 100 мл
реберця свинячі - 800 г
товчений часник - 6 зубців
гілки розмарину - 2 шт.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Часник очищуєм і крупно нарізаєм. Розмарин вимиваєм, обсушуєм, знімаєм листочки з гілки. Поміщаєм часник, листочки розмарину, 0,5 ч. Л. солі та 1 ч. л. меленого перцю в блендер. Збиваєм до однорідної маси. Продовжуючи збивати, вливаєм оливкове масло.
Крок 2

Ребра вимиваєм, кладемо в миску, вливаєм приготований маринад. Ретельно перемішуєм, накриваєм та ставимо в холодильник на ніч.
Крок 3

На наступний день помідори вимиваєм, розрізаєм кожен навпіл. Тархун вимиваєм, обсушуєм.
Крок 4

М'ясо виймаєм з маринаду. Розігріваєм велику сковорідку і на великому вогні обсмажуєм ребра, по 5 хв. з кожного боку. Перекладаєм на блюдо, накриваєм листом фольги та залишаєм на 10 хв.
Крок 5

Додаєм в сковорідку, де смажилися реберця, 2 ст. л. маринаду та обсмажуєм помідори, час від часу помішуючи, 5 хв. Солемо, перчимо. Гілки тархуну кладемо до помідорів, перемішуєм і готуємо 2 хв.
Крок 6

Повернем в сковорідку м'ясо, перемішуєм, прогріваєм, 2 хв. Перекладаєм на блюдо сервіровки та подаємо до столу.

Теги: як приготувати свинні реберця, як готувати свинячі реберця, реберця із свинини рецепт, рецепт свинячих реберець, як вдома приготувати свинячі реберця