Як приготувати телятину "Орлофф"

 

СКЛАДОВІ
(кострец, лопатка чи грудинка)
1,2 кг телятини одним шматком
борошно - 1 ст.л.
а також: кулінарний шпагат і
масло рослинне - 1 ст.л.
молоко
масло вершкове - 75 г
цибуля ріпчаста - 1 цибулина
яйця - 2 шт
400 г печериць
сіль, перець, мускатний горіх
форма для випічки


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Телятину обв'язуєм шпагатом, змащуєм олією, кладемо на решітку, ставимо в розігріту до 200 ° С духовку, поставивши перед цим під неї деко. Запікаєм 50 хв., Поливаєм соком що виділяється. Потім виймаєм шматок з духовки, даєм трохи охолонути. Знімаєм шпагат. Печериці дрібно нарізаєм. У каструлі розтоплюєм 25 г вершкового масла, кладемо гриби, готуємо на великому вогні 10 хв. Далі перекладаєм гриби на паперовий рушник. Цибулю дрібно посічемо. Готуємо бешамель. Окремо на сковорідці прогріваєм борошно, додаєм 25 г вершкового масла, перемішуєм, вливаєм потроху гаряче молоко, розмішуєм до однорідності. Знімаєм з вогню, додаєм цибулю, приправляєм сіллю, перцем та мускатним горіхом. Відкладаєм 3 ст. л. соусу. Відокремлюєм білки від жовтків. Змішуєм жовтки, гриби і більшу частину бешамеля. Телятину нарізаєм поперек волокон, але не дорізаючи до кінця - так, щоб шматок розкрився, як книга. Скибки промазуєм соусом з грибами, потім з'єднуєм знову в один шматок і закріпляєм шпагатом по довжині. Білки збиваєм, змішуєм з рештою бешамелем і соком від запікання з дека. Телятину поміщаєм у відповідну форму для запікання, змащену маслом, поливаєм білковою сумішшю. Прогріваєм в духовці при 200 ° С, 7-8 хв. Смажити шматок краще цілком, без маринадів і ароматних спецій, а лише приправивши сіллю і свіжомеленим перцем.
Подаємо.

Теги: як приготувати телятину, телятина орлоф, як готувати телятину, як запекти телятину, рецепт телятини, рецепт приготування телятини вдома, готуємо телятину, смачна телятина, смажена телятина