Як приготувати баранячі відбивні з соусом з брусниці

 

Складники:

16 шматків баранячої грудинки на реберцях

400 г свіжої чи замороженої брусниці
1 велика солодка червона кримська цибуля
4 зубці часнику
1 великий апельсин
1 ст. л. меду
1 ст. л. гірчичного насіння
1 ч. Л. горошин запашного перцю
оливкова олія «екстра вірджин»
сіль та чорний перець


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1

Насипаєм гірчичні насіння і запашний перець в ступку та легко потовчем - нехай приблизно 1\2 насіння гірчиці залишиться цілими. Очищуєм цибулю і нарізаєм тонкими пір'ям, часник подрібнюєм. Вимиваєм апельсин щіткою, знімаєм цедру, віджимаєм сік.
Крок 2

Поміщаєм брусницю, цибулю, часник, апельсиновий сік, цедру, половину суміші з ступки і мед у сотейник, перемішуєм. Закриваєм кришкою, на маленькому вогні доводимо до кипіння.
Крок 3

ОБЕРЕЖНО (ягоди бризгаються!) Роздушуєм товкачем більшу частину брусниці. Готуєм, помішуючи, до загустіння, приблизно 15 хв. Знімаєм з вогню, повністю остуджуєм, затягуєм плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 2 г.
Крок 4

Баранячі відбивні натираєм з обох сторін сіллю, перцем і оливковою олією, нехай полежать при кімнатній температурі 1 г. Потім кладемо відбивні на робочу поверхню і злегка відбиваєм товкачем чи рукояткою важкого ножа. Обертаєм кінець кожної кісточки шматочком фольги.
Крок 5

Приправляєм м'ясо з обох сторін залишками сумішші з ступки (краще попередньо подрібнити спеції більш ретельно), втираючи при тому її пальцями.
Крок 6

Розігріваєм духовку до 100 ° С. Застеляєм деко фольгою. Розігріваєм сковорідку-гриль без масла. Партіями обсмажуєм відбивні на великому вогні по 2,5 хв. з кожного боку і перекладаєм на деко, поки смажиться все інше. Подаєм з соусом.

Теги: як приготувати баранячі відбивні з соусом з брусниці, як готувати баранячі відбивні, відбивні з баранини, рецепт баранячої відбивної, як правльно готувати відбивну з баранини, як смажити відбивну