Торт " Їжачок "

 

СКЛАДОВІ
борошно - 180 г
какао-порошок (в бісквіт) - 40г
яйце куряче - 8 шт. (4 яйця і 4 жовтки)
цукор - 220 г
сіль - щіпка
масло вершкове - 80 г
цукор (для просочення) - 100 г
вода (для просочення) - 100 мл
ром (для просочення) - 2 ст. л.
маскарпоне (в крем 1) - 500 г
молоко згущене варене (в крем 1) - 400 г
масло вершкове (в крем 2) - 200 г
какао-порошок (в крем 2) - 4 ст. л.
цукрова пудра - 6 ст. л.
печиво "Грибочки" - 250 г
журавлина - 50 г
ягоди чорної смородини (або драже в шоколаді) - 3 шт.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ


Крок 1
Торт "Їжачок". Крок 1
Спекти шоколадний бісквіт. Для цього: борошно просіяти разом з какао-порошком. Яйця, жовтки, цукор, сіль перемішати віночком і підігріти на водяній бані приблизно до 40 градусів, вилити в чашу міксера і збити до збільшення в об'ємі в 2-3 рази (збивати на великій швидкості не менше 10-13 хвилин). Просіяне борошно з какао ввести в тісто в 2-3 прийоми, акуратно перемішуючи лопаткою. Вершкове масло розтопити до рідкого, додати до нього частину тесту, добре перемішати і вилити до основного тесту, перемішати. Форму для випічки злегка змастити вершковим маслом, викласти в нього тісто (воно має стікати стрічкою) і випікати при 180 градусах 30-35 хвилин. Дістати бісквіт, повністю остудити на решітці.
крок 2
Торт "Їжачок". крок 2
Приготувати просочення для коржів. У сотейник насипати цукор, влити воду, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати ром, зняти з вогню і остудити. Приготувати крем 1, він буде всередині торта. У чаші міксера збити трохи сир маскарпоне і поступово до нього додати варену згущенку, добре збити. Приготувати крем 2, їм торт буде покритий зовні. Заздалегідь розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло злегка збити до пишності міксером, поступово додати цукрову пудру і в кінці додати какао-порошок.
крок 3
Торт "Їжачок". крок 3
Спочатку у бісквітного коржа трохи зрізати боки, надавши форму, схожу на їжака. Всі обрізки розкришити в дрібну крихту. За допомогою кулінарного кільця вирізати круглу середину (її кришити не потрібно). Всю основу розрізати уздовж на три коржа.
крок 4
Торт "Їжачок". крок 4
Приступити до складання торта. Покласти на блюдо нижній корж. У вирізаної серединки зрізати тонкі гуртки - дно і верх. Дно покласти в нижній корж. Просочити корж, викласти рівномірний шар крему 1. Зверху покласти другий корж, теж його просочити, покрити кремом. зверху покласти третій корж, просочити. В серединку засипати печиво "Грибочки", залишивши трохи для прикраси, накрити зрізаним від серединки верхом. Залишені бісквітні крихти змішати з частиною крему 1, щоб вийшла в'язка маса, і з неї сформувати спинку їжачка. Залишити зовсім небагато цього тесту для вушок і брів.
крок 5
Торт "Їжачок". крок 5
Покрити весь торт (крім мордочки їжака) кремом 2, рівним тонким шаром. Мордочку покрити кремом 1. Крем 1 повинен бути світліше крему 2. Торт прибрати в холодильник на 1 годину. Що залишився крем 2 викласти в кондитерський мішок з відповідною насадкою і відсадити на тіло їжака у вигляді імітації голок. З тіста зробити вушка, брови. Очки і носик можна зробити з ягід чорної смородини або з драже в шоколаді. Прибрати в холодильник на 4-5 годин.


Теги: як приготувати торт іжачок, як спекти торт їжачок, як випекти торт їжачок, рецепт торту їжачок, торт у формі іжачка, смачний торт, кулінарні рецепти українською на foodlove.com.ua