Желе з малини і шоколаду

 

Складники:
цедра 1-го апельсина
желатин в гранулах - 1 пакетик (8 грам)
чорний шоколад (60% какао) - 180 грам
листя м`яти для вигляду

Для желе з малини

цукор - 5-6 ст.л.
желатин в гранулах - 2/3 пакетика (6 г)
малина - 180-200 г
апельсиновий чи лікер малиновий - 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Готуємо малинове желе. Желатин замочуєм в 6 ст. л. води. Кілька ягід залишаєм для прикраси. Решту малини збиваєм в блендері до стану пюре. Цукор заливаєм в сотейнику 0,5 склянки води, нагріваєм до повного розчинення; вливаєм замочений желатин, розчиняєм, з'єднюєм з пюре, ретельно перемішуєм. Злегка остуджуєм, додаєм лікер, ще раз перемішуєм, розкладаєм по келихах, ставимо в холодильник.
Крок 2

Для шоколадного желе замочуєм желатин в 8 ст. л. води. Цедру подрібнюєм. Розтоплюєм наламаний на маленькі шматки шоколад на водяній бані (вода не повинна дуже кипіти, а посуд з шоколадом не повинен доторкатися до води) - знімаєм з лазні, коли шоколад розчиниться не повністю. Нагріваєм 250 мл води, додаєм желатин, розчиняєм, вливаєм розчин в розтоплений шоколад разом з цедрою, розмішуєм та остуджуєм. Викладаєм шоколадну масу поверх застиглого малинового желе, даєм повністю застигнути (від 2 год до доби). Подаєм холодним, прикрасивши його ягодами малини та листям м'яти.

Теги: Як приготувати желе з малини і шоколаду, як готувати желе з малини і шоколаду, желе з малини і шоколаду рецепт, желе з малини і шоколаду приготування, спосіб приготування желе з малини і шоколаду,смачне желе з малини і шоколаду