Як контролювати апетит

 

Один з найбільш важко переборних бар'єрів на шляху до схуднення - це апетит. Чи помічали, як тільки ми вирішуємо схуднути, тут же хочеться їсти! Ми склали список продуктів, які допомагають стримувати апетит.

Калорійність води - свято для тих, що худнуть: нуль калорій в чистому вигляді. Дієтологи часто рекомендують випивати склянку води за 15-20 хвилин до їжі, тоді під час прийому їжі, ви з'їсте значно менше.
Рада дієтологів «хочеться їсти - пий» не такий простий: іноді наш організм плутає відчуття голоду і спраги (!), Тому попийте води, коли вам, здається, що ви голодні. Це хороша можливість утримати себе від дійсно зайвих калорій.
До речі, на основі води навіть розроблена ціла система харчування - водна дієта або дієта для ледачих.
яблука
У цьому фрукті містяться не тільки корисні вітаміни і мінерали, а й клітковина, завдяки якій приходить швидке відчуття насичення, а значить, пригнічується апетит.
Яблука хороші як перекушування між основними прийомами їжі, адже вони низькокалорійні (в 100 г - 45-47 ккал).
Лляне насіння
Це джерело білка багатий жирними кислотами і розчинною клітковиною, тому просто незамінний для тих, хто хоче контролювати апетит. Лляне насіння можна включити в свій раціон, додаючи в натуральний знежирений йогурт, сир або салат, в результаті чого ви швидше і на більш довгий час відчуєте себе ситими, з'ївши при цьому за один прийом їжі менше звичайного.
мигдаль


Мигдаль - джерело корисних жирів. Досить навіть невеликої жменьки мигдалю, щоб відчути насичення, саме тому він ідеальний для перекусу. Однак у горіхів взагалі, і у мигдалю зокрема, є наступна особливість - вони не відразу пригнічують апетит. Тому не варто занадто захоплюватися мигдалем: з'ївши занадто багато, ви відчуєте важкість у шлунку, адже горіхи важкі для перетравлення, до того ж дуже калорійні (в 100 г в середньому міститься близько 645 ккал).
авокадо
Авокадо має в своєму складі олеїнову кислоту. Коли вона потрапляє в організм, в мозок надходить сигнал про насичення. Також в авокадо містяться корисні рослинні жири. Вони досить поживні і швидко перетравлюються, але дають організму відчуття ситості надовго.
бобові
Бобові (горох, боби, сочевиця, нут ...) мають в складі багато розчинної клітковини і складних вуглеводів і корисних білків. Вони повільніше перетравлюються нашим організмом і дають тривале відчуття ситості. До того ж бобові можуть скоротити наш апетит на хімічному рівні: особливі компоненти інгібітори трипсину і лектини сприяють вивільненню гормону холецистокініну. Він уповільнює звільнення шлунка, знову ж допомагаючи нам залишатися ситими.
кофеїн
Є думка, що кофеїн пригнічує апетит, однак це правда лише частково: кофеїн викликає різну реакцію у чоловіків і жінок. Згідно з дослідженнями канадського університету Лавал, вживання кофеїну за 30 хвилин до їжі призводить до того, що чоловіки споживають їжі на 22% менше. Також при вживанні 300 мг кофеїну (3 чашок кави) у чоловіків активується "симпатична" нервова система, що викликає додаткову витрату енергії. При попаданні кофеїну в жіночий організм включається механізм збереження енергії, тому наявність кофеїну ніяк не впливає на кількість з'їдається.